Printbeton: info & prijzen

Printbeton, ook gekend als stempelbeton, is een zeer duurzame vloer met heel wat voordelen. Het beton wordt afgewerkt met een motief of structuur naar keuze, die bijna niet te onderscheiden valt van een echte vloer in natuurmateriaal. Printbeton is dus een uitstekend alternatief voor de duurdere authentieke vloeren. Lees er meer over in dit artikel!

Wil je printbeton laten plaatsen? Ontvang gratis offertes van erkende vakmannen. 

 

Wat is printbeton en hoe wordt het gemaakt?

Een vloer van printbeton is een massieve betonvloer van minstens 7 centimeter dik. Het printbeton heeft de uitstraling van een vloer in bijvoorbeeld hout, natuursteen, klinkers of kasseien. Je kan met andere woorden een patroon naar keuze in het beton laten stempelen. Zo krijg je een erg goede nabootsing van het geïmiteerde materiaal in kwestie, zonder de nadelen ervan. Echte natuurmaterialen vereisen immers veel onderhoud, zijn duur en niet allemaal even duurzaam. Stempelbeton heeft al deze nadelen niet!

Het is in feite mogelijk om om het even welk patroon in het beton te laten stempelen. Zelfs een zelfontworpen print is een optie! Nadat het beton is gestort en hard is, past men kunststof stempelmatten toe die een bepaald motief hebben. Eerst kan eventueel nog kleurstofpigment naar keuze in de toplaag van het beton aangebracht worden.

stempelbeton

 

Alle voordelen van stempelbeton op een rijtje

Stempelbeton heeft tal van voordelen in petto! Noemenswaardige nadelen zijn er eigenlijk niet. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van vloer in stempelbeton:

Voordelen
Bestand tegen vorst, vuil & onkruid
Onderhoudsvriendelijker dan natuurmaterialen (hout, natuursteen,...)
Goedkoper alternatief voor natuurmaterialen
Levensduur van ongeveer 20 jaar
Kleur- en vormvast: verzakkingen zijn uitgesloten
Veilig dankzij anti-slipwerking
Kan snel geplaatst worden
Een vloer, terras of oprit in printbeton laten plaatsen?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmannen in de buurt.

 

Printbeton zowel voor interieur als exterieur

Printbeton heeft verscheidene toepassingen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Buitenshuis duikt stempelbeton vaak op bij terrassen, opritten of tuinpaden. Ook binnenshuis wordt dit materiaal steeds populairder.

Voor openbare aangelegenheden wordt gestempeld beton eveneens geregeld ingezet. Denk bijvoorbeeld maar aan de openbare weg: voetpaden, rotondes, enzovoort.

 

Hoeveel kost gestempeld beton?

Prijzen voor printbeton zijn niet éénduidig: verschillende factoren hebben een invloed op het totale kostenplaatje. Bepalend is bijvoorbeeld de totale oppervlakte van de vloer, het motief en de kleur van het printbeton en de keuze van de vakman. Gemiddeld zul je voor stempelbeton zo’n 70 euro per vierkante meter betalen, inclusief plaatsing.

Het is in elk geval aangewezen om gestempeld beton te laten plaatsen door een vakman. Het is een gespecialiseerd werk dat ervaring, kennis en specifiek materiaal vereist. Enkel zo is een prachtig eindresultaat gegarandeerd.

Wil je graag concrete prijsvoorstellen ontvangen en offertes vergelijken? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij verschillende erkende en gespecialiseerde bedrijven in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

printbeton